"Ni zločinačka ruka koja je ubijala ne može da zaboravi"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM izjavilo je da oni u čijim porodicama je ostalo upražnjeno mesto neće moći to nikada da zaborave ni da oproste

Izvor: B92

Subota, 23.03.2019.

20:13

EPA-EFE/STR/YUGOSLAVIA PHOTO SET NATO BOMBINGS 20TH ANNIVERSARY

"Pravde nema samo za srpske žrtve, zločinci su i dalje nekažnjeni, a od nas se očekuje da oprostimo", saopštilo je Udruženje.povodom 20 godina od početka NATO agresije.

"NATO je pod krilima ’Milosrdnog anđela’ nemilosrdno sejao smrt po Srbiji, Kosovu i Metohiji..., a meta čeličnih krila anđela je bilo stanovništvo Srbije, bez izuzetaka i to sve zbog navodne humanitarne katastrofe montiranog Račka, "projekta" OEBS-a i Vilijama Vokera", ukazuje Udruženje i dodaje da je 78 dana NATO bombardovanja odnelo na hiljade nedužnih žrtava.

"Pored strateških ciljeva, ciljevi su bili i civili, žene, deca, stari, zdravi, bolesni, putnici, bez izuzetaka. Kako zaboraviti Milicu, Sanju, malu Bojanu u naručju oca Božina, kako zaboraviti Grdelicu, Aleksinac, Lužane, Varvarin, Niš, Prištinu, Beograd...? To niko ne može čak i da hoće, čak i ona zločinačka ruka koja je ubila zaboraviti sigurno ne može", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: