"Nije bilo seksualnog zlostavljanja u školi, neslana šala"

Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka P.M. od vršnjaka u Osnovnoj školi ''Karađorđe'' na Voždovcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

13:30

Foto: chalabala/depositphotos.com

To je izjavio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je naglasio da je reč o ''neslanoj šali'' vršnjaka, ali da nikako nije bilo namere seksualnog zlostavljanja niti se to dogodilo. ''Međutim, nedopustivo je da bilo kom detetu bude neprijatno, a da mu se vršnjaci smeju.Oni će biti ukoreni zbog toga'', rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Ministar kaže i da je slučaj prijavljen policiji i da su to učinili i roditelji, ali i škola i da su timovi koje je poslalo Ministarstvo završili posao.

''Dobio sam kompletan izveštaj tima koji se bavi nasiljem i koji je bio u školi, i šta je škola preduzela pošto se radi o maloj deci'', rekao je Šarčević i dodao da će u toj školi biti pojačan pedagoški rad, kao i rad u grupama.

Ministar je kazao i da se privatno raspitao o slučaju u OŠ ''Karađorđe'' i da je saznao da se deca u tom odeljenju ''igraju'' na taj način i da je u tome dečak, koji je ovog puta bio žrtva, ranije imao drugu ulogu.

Prema nezvaničnim informacijama, dečaku P.M. su pukle pantalone, a onda su ga vršnjaci grančicama bockali kroz rupu na pantalonam i smejali mu se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: