Etiopska TV: Nema preživelih, svi su mrtvi

Vest da se srušio nov avion "boing 737 MAX" "Etiopijan erlajnsa" obišla je svet. U njemu je bilo 149 putnika i osam članova posade.

Izvor: B92

Nedelja, 10.03.2019.

12:02

Etiopska TV: Nema preživelih, svi su mrtvi
Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici avio-kompanije, kao i državni službenici potvrdili su da se potpuno nov avion, koji je stigao u Etiopiju u novembru 2018. srušio sveka šest minuta od poletanja, nekih 50 kilometara od Adis Abebe, odakle je krenuo ka Najrobiju. Međutim, zvanično niko nije rekao ništa o broju žrtava.

Ipak, etiopski premijer na svom tviter nalogu, svega dvadesetak minuta nakon vesti da je avion pao, dakle u trenutku kada avio-kompanija saopštava da su na lice mesta poslate spasilačke ekipe i ekipe za potragu za preživelima, objavljuje da porodicama nastradalih izražava najdublje saučešće.

U međuvremenu, nacionalna TV mreža je objavila da su svi putnici i članovi posade poginuli. Ta medijska kuća je saopštila ida je u avionu bilo putnika iz ukupno 33 države.

Vest je konačno potvrdila i avio-kompanija, koja je izdala saopštenje u kom se navodi da sa žaljenjem mogu da konstatuju, nakon izveštaja ekipa poslatih na lice mesta, da niko od putnika i članova posade nije preživeo.

Takođe se navodi i da je pilot aviona, odmah po poletanju počeoi da prijavljuje da ima tehničkih problema sa letelicom.

S druge strane, na aerodromu u Najrobiju, gde je avion trebalo da sleti, na tabli koja obaveštava putnike o dolascima aviona, stajalo je da je let ET 302 odložen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: