Posle sastanka sa Amerikancima,Tači razgovarao sa Mustafom

Hašim Tači, predsednik privremenih prištinskih institucija sastao se sa liderom najuticajnijeg oozicionog Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

00:11

Posle sastanka sa Amerikancima,Tači razgovarao sa Mustafom
EPA-EFE/Petrit Prenaj

To je potvrdio portparol te stranke Besian Mustafa.

Besian Mustafa je za prištinski Telegrafi rekao da je sastanak održan u kući lideara DSK, a na Tačijev zahtev.

Prema njegovim rečima, Tači je tražio da se sastane sa Mustafom da bi ga, kako je naveo, obavestio o današnjem razgovoru sa dvojicom predstavnika američke administracije i njihovim zahtevima ispostavljenim vladajućoj koaliciji.

Tači i Haradinaj sastali su se ranije danas sa predstavnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, Džonom Erhatom i Bredom Berklijem.

Kako su nakon tog sastanka preneli prištinski mediji, američka delegacija je ponovila jasan stav SAD o potrebi suspenzije nametnutih sto odsto uvećanih taksi na robu iz Srbije i BiH kako bi se omogućio nastavak dijalog Beograda i Prištine, a u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Budući da je Haradinaj još jednom odbio da odostupi od svog stava da takse treba da ostanu dok Beograd ne prizna tzv. kosovsku nezavisnost, prištinski mediji spekulišu da je večerašnji susret Tačija i Mustafe korak ka dogovoru o rekonstrukciji aktuelne vlade, bez aktuelnog premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: