Sputnjik: Hapšenje vehabije nema veze s Putinom

Hapšenje pripadnika vehabijskog pokreta "Dava tim centar" zbog sumnje da je spremao teroristički napad u Srbiji nema veze s posetom Putina, potvrđeno Sputnjiku.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

13:24

Sputnjik: Hapšenje vehabije nema veze s Putinom
Foto: Thinkstock

Mediji su ranije preneli da je vehabija Armin Alibašić uhapšen 13. januara u Novom Pazaru, zbog sumnje da je spremao teroristički napad u Srbiji.

Alibašića su u pokušajima da izvrši krivično delo sprečili pripadnici Bezbednosno-informativne agencije i policije.

Potencijalni terorista je nekoliko sati pre nego što je uhapšen bio u selu nadomak Đurđevih stupova, gde je i prethodnih godina vežbao borilačke veštine, izvodio taktičku vojnu obuku, vežbao kampovanje i preživljavanje…

Sputnjiku je iz vrha bezbednosnih službi Srbije potvrđeno da to hapšenje nema nikakve veze s predstojećom posetom ruskog predsednika Srbiji.

"Cela ova akcija i sprovedene aktivnosti apsolutno nemaju dodirnih tačaka sa posetom predsednika Rusije, i to se ne može dovoditi u vezu", rekao je Sputnjiku visoki zvaničnik iz bezbednosnih službi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: