Oglasio se Čović o dolasku na proslavu Dana Srpske

Sarajevo -- Predsednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio da je političko Sarajevo medijski izmanipulisalo javnost u vezi s njegovim prisustvom svečanosti na Dan RS.

Izvor: Tanjug, klix.ba
Podeli
Foto: EPA-EFE/Koča Sulejmanović
Foto: EPA-EFE/Koča Sulejmanović

Kako je rekao, to nije prvi put da prisustvuje toj svečanosti, prenosi sarajevski Klix.

"Zašto sada ovoliko pažnje, ne znam. To treba pitati one koji su pokrenuli čitavu tu aktivnost. To govori o odnosima naroda u BiH. Žalosti me sve ono što sam čuo. Pitam se da li bi mediji pratili da se išta desilo da ja nisam bio tamo", rekao je Čović i dodao da je on samo prisustvovao na svečanoj akademiji.

Sarajevski mediji i analitičari kritikovali su prisustvo Čovića na svečanoj akademiji povodom Dana RS, održanoj 9. januara u Banjaluci.

On je ponovio da je samo prisustvovao svečanoj akademiji.

"Želelo se puno toga provući kroz to prisustvo. Što se tiče HDZ BiH, a i HNS, nastavit ćemo tražiti svoje elementne jednakopravnosti u BiH zajedno s prijateljima iz bošnjačkog i srpskog naroda. Ne želimo se stalno držati u vremenu rata i užasnih perioda", kazao je Čović i zapitao se zašto je tolika pažnja na jednom događaju usmerena na jednu personu.

On je istakao da je sve shvatio kao poruku s ciljem da se zasene drugi događaji i baci pažnja na ovaj događaj koji nije, smatra on, zaslužio toliku medijsku pažnju.

strana 1 od 155 idi na stranu