Hoćemo li primetiti kada neka ptičja vrsta zauvek nestane?

Ptice su svuda oko nas. Ipak, hoćemo li primetiti kada neka ptičja vrsta zauvek nestane sa našeg neba ili kada njena pesma trajno utihne jednog proleća?

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

17:06

Hoćemo li primetiti kada neka ptičja vrsta zauvek nestane?
Foto: Društvo za zaštitu i prouèavanje ptica Srbije

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, u petak 16. novembra u 12 časova u Domu omladine Beograda, u okviru ovogodišnjeg Green festa, organizuje panel diskusiju pod nazivom „Gluvo proleće“.

Učesnici panela pokušaće da odgovore da li je naš svet isti i bez ptica koje su iščezle ili su postale toliko retke da ih ne nalazimo u njihovim iskonskim staništima? Kako ptice postaju ugrožene i koje su to vrste u Srbiji? Da li smo neke već izgubili? Umemo li da ih štitimo?

„Ptice su jedan od najboljih pokazatelja promena u prirodi, zato ne možemo ostati gluvi na činjenicu da je sve veći broj vrsta ptica ugrožen, jer delimo istu životnu sredinu“, kaže Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, i dodaje: „Pozivamo sve koji brinu o prirodi koja nas okružuje da ne propuste ovaj razgovor“.

U okviru panela govoriće Miloš Radaković iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Dimitrije Radišić sa Prirodno-matematičkog fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Voislav Vasić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Maarten Hofman iz Regionalne kancelarije za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju – IUCN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: