Naređena "najviša borbena gotovost zbog napada na Srbe"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje B92.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2018.

13:06

Naređena
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.

Specijalci kosovske policije ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, rekli su za RTS predstavnici lokalnih vlasti.

Glavni portparol KFOR Vinćenco Graso izjavio da ta misija nema informacija o tome da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ušli na sever Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su na severu Kosova i Metohije uhapšeni Srbi koji nisu počinili nikakvo krivično delo.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije - policiju i vojsku.

Đurić je kazao da je na posebnoj lokaciji u toku sastanak Vučića sa načelnikom Generalštaba VS i drugim predstavnicima bezbednosnih struktura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: