SAD: Demokrate tužile Trampa, Rusiju, Vikiliks...

Demokratski nacionalni komitet podneo je tužbu protiv izbornog štaba koji je vodio kampanju predsednika Donalda Trampa.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

18:33

SAD: Demokrate tužile Trampa, Rusiju, Vikiliks...
Ilustracija: Thinkstock

Osim toga demokrate su tužbu podnele i protiv Trampovog sina, zatim zeta Džereda Kušnera, kao i Ruske Federacije i Vikiliksa.

Kako navode, oni su planirali da su planirali da pomognu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 2016.

Demokrate su tužbu podnele u federalnom sudu na Menhetnu i traže odštetu čiji iznos nije naveden, kao i izdavanje naloga kojim bi se sprečilo novo hakovanje kompjuterskih sistema Demokratskog nacionalnog komiteta, prenosi AP.

U tužbi se navodi da su Tramp i njegovi saradnici sarađivali s predstavnicima vlasti u Rusiji, odnosno omogućili "zaveru između Trampa i Rusije", a na štetu demokratskog kandidata Hilari Klinton.

S druge strane, Rusija je izvela "drski napad na američku demokratiju" počev od sajber napada na kompjutere demokrata, uvereni su u Demokratskom nacionalnom komitetu.

Tramp je u više navrata negirao da je njegov tim bio "u dosluhu s predstavnicima ruske vlade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: