Hitan sastanak SB UN u ponedeljak zbog napada u Siriji

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u ponedeljak će održati hitan sastanak posvećen navodnom napadu hemijskim oružjem na sirijski grad Dumu.

Izvor: B92

Nedelja, 08.04.2018.

22:40

Hitan sastanak SB UN u ponedeljak zbog napada u Siriji
Foto: GettyImages

Sastanak je zakazan na zahtev devet od 15 članica tog tela - SAD, Velike Britanije, Francuske, Poljske, Holandije, Švedske, Kuvajta, Perua i Obale Slonovače.

Opozicioni sirijski aktivisti navode da su snage sirijske vlade u vazdušnom napadu na Dumu kod Damaska upotrebile otrovni gas od kojeg je stradalo najmanje 40 osoba.

Oni navode da su se čitave porodice ugušile u svojim domovima i skloništima, a na slikama koje je objavila spasilačka organizacija Beli šlemovi vidi se kako na podu deca nepomično leže, a pena im izazi iz usta.

Predsednik SAD Donald Tramp okrivio je snage sirijske vlade za taj napad, dok vlada sirijskog predsednika Bašara Asada negira krivicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

19 h

Podeli: