Trilaterala u Briselu - Vučić sa Mogerinijevom i Tačijem

Sastanci delegacije Srbije i Kosova predvođeni Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem počeli su u središtu evropske spoljnopolitičke službe u Briselu.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

19:42

Trilaterala u Briselu - Vučić sa Mogerinijevom i Tačijem
Foto: TANJUG/SLUŽBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

Počeo je trilateralni sastanak šefice EU diplomatije Federike Mogerini, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Razgovori teku po uobičajenom modelu - visoka predstavnica EU Federika Mogerini prvo je razgovarala odvojeno sa delegacijama, a zatim se sastala sa njima zajedno na trojnom sastanku.

Ovo je treći sastanak u ovom sastavu i prvi od početka godine.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da tokom razgovora sa Federikom Mogerini i Hašimom Tačijem ZSO nije pomenuta, a pričao je i o tome šta EU traži od obe strane, kao i koje su reakcije Prištine na sve zahteve.

On dolazi posle ovonedeljnih trodnevnih razgovora delegacija na tehničkom nivou koji nisu doveli ni do napretka, ni do dogovora.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič rekla je da Brisel očekuje sveobuhvatnu normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine kao i implementaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu, ali još nisu implementirani.

"Ono što mi želimo da vidimo jeste celovita normalizacijia odnosa u kontestu toga što stoji u Strategiji za Zapadni Balkan. To je nešto što je vrlo važno za EU, ali i za Beograd i Prištinu u kontekstu njihovog napretka na evropskom putu", rekla je Kocijančičeva novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: