Pucnjava kod sedišta američkih obaveštajaca, ima ranjenih

Američke vlasti navode da policija istražuje "incident" koji se desio na prostoru sedišta američke Nacionalne bezbednosne agencije u Fort Midu u Merilendu.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

14:24

Pucnjava kod sedišta američkih obaveštajaca, ima ranjenih
Ilustracija: Thinkstock

To javlja lokalni "Baltimor san", dok Rojters prenosi navode drugih lokalnih medija da su tri osobe upucane i jedna uhapšena.

Navodi se da je autoput prema Fort Midu zatvoren u oba smera i da je Federalni istražni biro uputio agente da istraže incident.

"Foks" i "Si-Bi-Es njuz" prikazali su snimke na kojima se vidi crni džip parkiran u blizini ulaza u kompleks NSA, a na vetrobranu su rupe koje izgledaju kao da su od metaka. Vozilo se nalazi na kraju slepog puta koji je ograđen sa jedne strane betonskom ogradom, a sa ogradom od lanaca, kod same kapije.

Navodi se da portparol sedišta NSA nije potvrdio pucnjavu niti da se izrešetano vozilo nalazi na ulazu u kompleks, ali jeste da je jedna osoba povređena i da je prevezena, ne precizirajući gde je odvedena.

Iz Bele kuće je saopšteno da je predsednik SAD Donald Tramp obavešten o incidentu.

Podseća se da su u martu 2015. dve osobe pokušale da se džipom probiju kroz kapiju ovog kompleksa koja je pod velikim obezbeđenjem, pri čemu su policajci ubili jednu od osoba u vozilu. Prema tadašnjim navodima medija, ove osobe su ili pogrešno skrenule ili koristile drogu. Portparol NSA je izjavio da je incident pod kontrolom.

Reagovala je i Bela kuća, iz koje je saopšteno da je o svemu obavešten i američki predsednik Donald Tramp. "Predsednik je obavešten o pucnjavi. Naše misli i molitve su sa svima. Nastavićemo da obezbeđujemo najnovije informacije čim postanu dostupne", rečeno je iz Bele kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: