Četvrtak, 23.11.2017.

12:15

Mugabeu imunitet – "zaštita od suda i bezbednost u domu"

Dan uoči zakletve novog predsednika Zimbabvea Emersona Mnangagve bivšem predsedniku Robertu Mugabeu dodeljen je imunitet.

Izvor: Tanjug

Mugabeu imunitet –
Getty images

Time je zaštićen od sudskog postupka i osigurana bezbednost u njegovom domu, što je deo dogovora da odstupi s vlasti, saopštio je za Rojters izvor blizak pregovorima.

Opozicija u Zimbabveu saopštila je da želi da sledeći predsednik i bivši potpredsednika države, Mnangagve, razmotri sve "stubove represije", koji su Mugabeu pomogli da 37 godina ostane na vlasti, prenosi Rojters.

Opozicija je danas izdala prvo zvanično saopštenje otkad je Mugabe u utorak podneo ostavku, u kojem se navodi da su obazrivo optimistični da Mnangagva neće "imitirati zli, korumpirani, raspali i nesposobni režim Mugabea".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: