Info / Društvo 9

Oglasio se FDU: Štitimo studente od političkih pritisaka

Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu oglasio se povodom zahteva za pokretanje postupka protiv njihovih studenata Pavla Terzića i Gavrila Vučetića

Izvor: Beta
Thinkstock

FDU je saopštio da Izborno veće FDU smatra da je njegova moralna obaveza da zaštiti svoje studente od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podrži u slobodnom iskazivanju mišljenja.

Povodom zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka protiv Terzića i Gavrilovića, jer su navodno organizovali neprijavljeni skup 21. aprila - "Protest protiv diktature", Izborno veće, koje čine nastavnici i saradnici FDU, zasedalo je u četvrtak 5. oktobra.

Danas, dan posle tog sastanka FDU je saopštio da je njegov stav principijelan i da se "odnosi podjednako na sve, pa i na pomenutu dvojicu studenata".

"Štiteći principijelno prava na slobodu kretanja, mišljenja i izražavanja, kao univerzalna ljudska prava, a podučavajući naše studentkinje i studente u duhu negovanja načela demokratije, građanskih prava i sloboda, FDU u Beogradu smatra da je naša moralna i profesionalna obaveza da naše studente zaštitimo od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podržimo u slobodnom iskazivanju mišljenja", naveo je FDU.

Komentari 9
Čitajte
Pošalji komentar