Pašalić: Veća i bolja zaštita žrtava nasilja u porodici

Zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio da će pokrenuti inicijative za veću i bolju zaštitu žrtava nasilja u porodici, koja će krenuti iz Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

12:40

Pašalić: Veća i bolja zaštita žrtava nasilja u porodici
Tanjug, arhiva

"Već sutra se kreće sa inicijativom i siguran sam da ako bude prihvaćena ne samo od Beograda već i od drugih lokalnih samouprava, odnosno bude dobila republički značaj, da će za vrlo kratko vreme dati jako dobre rezultate, a ti rezultati će biti veća zaštita žrtava nasilja u porodici", rekao je Pašalić.

On je danas razgovarao sa predstavnicima Grada Beograda.

Među predstavnicima Grada su, između ostalih, bili gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović.

Mladenović je rekao da Beograd kao glavni grad sa više od dva miliona stanovnika i velikim brojem državnih institucija, ima potrebu za dobrom i otvorenom saradnjom sa zaštitnikom građana.

"Mi smo danas u jednom otvorenom razgovoru dogovorili konkretnu saradnju tako da ona bude direktna, da nemamo nikakvih posrednika u komunikaciji, već da komuniciramo odmah i kada se za tim ukaže potreba", rekao je on.

Mladenović je naglasio da zaštitnik građana u Beogradu ima potpuno otvorena vrata od strane svih nadležnih institucija i izrazio uverenje da će u narednom periodu uslediti zajednička saradnja u cilju rešavanja problema građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: