Napad na Kopte u Egiptu, poginulo 28 osoba

U oružanom napadu maskiranih muškaraca na autobus sa egipatskim Koptima južno od Kaira ubijeno je 28 osoba,među kojima su i deca, a ranjeno je više od 20 ljudi.

Izvor: B92, Beta/AP

Petak, 26.05.2017.

12:28

Napad na Kopte u Egiptu, poginulo 28 osoba

Napad se dogodio provinciji Minja, oko 220 kilometara južno od Kaira, kada je autobus sa hrišćanima išao ka manastiru u pustinji.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je ekstremistička organizacija Islamska država u prethodnih nekoliko meseci izvela tri napada na crkve u kojima je ubijeno 75 ljudi.

Lider egiparskog ogranka Islamske države založio se početkom maja za proširenje napada na hrišćane i pozvao muslimane da se klone hrišćanskih skupova i ambasada zapadnih zemalja jer će to biti mete ekstremista te grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: