Autobus GSP-a može da ukrade svako?

Nakon što je u nedelju uveče alkoholisani muškarac ukrao autobus GSP-a i udario ženu, iz tog preduzeća za Blic kažu da svako može otvoriti autobus.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

14:22

Autobus GSP-a može da ukrade svako?
Foto: Tanjug, arhiva

Ukradeni autobus stajao je na okretnici kod Omladinskog stadiona kao rezervno vozilo u slučaju kvara drugih autobusa, a kako u njemu nije bilo nikoga od vozača ili putnika, vrlo lako je postao meta lopova.

"Autobusi ne mogu da se zaključaju, njihova vrata se otvaraju preko elektroventila i rade na principu vazduha, te kada vazduh popusti, ona se vrlo lako mogu otvoriti. Osim toga, čak iako taj mehanizam drži vrata zatvorenim, na svakom vozilu postoji dugme koje ih otvara, te ukoliko znate gde je ono pozicionirano jednostavnim pritiskom na njega možete ući u autobus", rekao je za "Blic" dežurni dispečer GSP-a.

On dodaje da, osim relativno lakog ulaska u vozilo, čak i startovanje i upravljanje tim vozilom takođe je dostupno maltene svakom.

"Svi naši autobusi imaju univerzalni ključ, što olakšava zloupotrebu, ali su vozila takva da bi čak i ekserom mogla da se startuju, nije potreban ključ", ističe dispečer i napominje da se slučaj krađe praznog autobusa nije dogodio u proteklih nekoliko godina.

Podsetimo, Nedeljko G. je oteo prazan autobus GSP-a, nakon čega se uputio Pančevačkim putem, gde je kod poljoprivredne škole "PKB" naleteo vozilom na stariju ženu koja je vozila bicikl. Zatim je istrčao iz vozila i pokušao da pobegne, ali je uhvaćen u brzoj reakciji policije, a povređenu je zbrinula ekipa Hitne pomoći.

Iako je, prema rečima zaposlenih u GSP-u, krađa praznih vozila vrlo retka, upadi u pune autobuse s druge strane čini se da se dešavaju nešto češće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: