Utorak, 25.04.2017.

15:41

Zatvara se Prihvatni centar, migranti moraju iz Šida

Na sednici Opštinskog saveta za bezbednost u Šidu doneta je odluka o zatvaranju Prihvatnog centra za migrante kod tamošnje Železničke stanice, preneo je Blic.

Izvor: Beta

Zatvara se Prihvatni centar, migranti moraju iz Šida
Foto: Tanjug, arhiva

"Dobili smo podršku nadležnih institucija za našu inicijativu o zatvaranju Prihvatnog centra u samom gradu. Ovog vikenda očekujemo da počne etapno iseljavanje migranata i njihovih porodica. Pokazali smo se sve ovo vreme kao dobri domaćini, zahvaljujem građanima Šida za strpljenje i poverenje koje su ukazali opštinskim vlastima u rešavanju ovog problema", rekao je za taj list predsednik opštine Šid Predrag Vuković.

Naveo je da je svaki migrant uživao punu zaštitu države, ali da se migranti "u brojnim slučajevima" nisu pokazali kao dobri gosti.

Državni sekretar Nenad Ivanišević, koji je prisustvovao sednici, kazao je da je bezbednost građana Srbije na prvom mestu i izvinio se građanima Šida ukoliko su zbog migranata doživeli neprijatnosti.

Iz Prihvatnog centra u Šidu akcijom UBPOK pre dve nedelje je u Preševo odvedeno stotinak migranata, uglavnom Avganistanaca i Pakistanaca s prekršajnim i krivičnim prijavama.

U Prihvatnom centru u Šidu je sada 400 migranata: stotinak pojedinaca i 300 migranata s porodicama.

Meštani Šida su se početkom aprila pobunili protiv migranata kada je, navodno, jedan migrant sa sekirom upao u kuću u kojoj su bile devojčice i odneo moblni telefon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: