Preletačević za B92 otkriva: Idem u Ameriku na obuku u CIA

Opozicija u Mladenovcu će u naredna tri meseca biti obezglavljena, jer lider pokreta Sarmu probo nisi Ljubiša Beli Preletačević ide u Ameriku.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

20:34

Preletačević za B92 otkriva: Idem u Ameriku na obuku u CIA
foto: facebook/Ljubiša Preletaèeviæ Beli

On za B92 otkriva razloge tog puta, ali i konkretne predloge svog pokreta za, kako kaže, ispravljanje nepravde na lokalu.

"I don't give a damn", poručuje Beli Preletačević, uoči preleta Atlantika, svima koji su mladenovački izborni fenomen proglasili izdajnikom. Objašnjava da put u Čikago doživljava kao žrtvovanje za dobrobit svojih sugrađana.

"Ja idem tamo na dogovor, tj. obuku u CIA i idem malo kod Trampa da se nešto posavetujem sa njim. On mi je rekao 'Burazeru, ne telefon sve slušaju i tako je bolje da se vidimo'. Mi smo u jako dobrim odnosima. Amerika sad, sledeće godine Rusija. Prvo da vidimo šta Ameri kažu pa ćemo da pretegnemo, mada možda bi ko Tito i ovamo i onamo", kaže Preletačević.

Dakle, prvi razlog što Beli Preletačević ide u Ameriku je političke prirode, drugi se tiče obrazovanja.

"Idem na doktorske studije, uplatili smo, ili treba da legne, sve ispite - da u roku od tri meseca postanem doktor. Ja treba samo da prisustvujem predavanjima kao i kod nas, ali je Amerika ipak jača diploma", objašnjava Beli.

A slobodno vreme u Americi posvetiće otkrivanju razloga zašto su Srbi, kako kaže, tamo pobegli i pokušaju da ih vrati, a pomagaće im, obećava, u svim poslovima kojima se bave. Ne brine za stanje u Mladenovcu, jer njegovi ljudi od poverenja Komandant Šumadinac, budući načelnik policije u tom gradu, i ostali opozicioni odbornici iz pokreta Sarmu probo nisi spremni su da na prvoj sednicu skupštine opštine iniciraju temu o ispravnosti mladenovačke vode.

"Voda nije za piće, a vlast ćuti, zato su uradili analize da je voda zagađena. To je prvi korak pomoći narodu. Ta voda tu, ne to flaširano, i drugi Mladenovčani će tako piti", dodaje on.

Iz pokreta Sarmu probo nisi poručuju da će na udaru kritika biti i sistem naplate parkinga u Mladenovcu koji je poveren privatnoj firmi i da zato željno iščekuju povratak svog lidera. Pre toga prirediće mu ispraćaj kakav, kako objašnjavaju, dolikuje budućem predsedniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: