Nikolić napustio konsultacije nakon 30 sekundi VIDEO

Predsednik Tomislav Nikolić posle tridesetak sekundi napustio konsultacije s predstavnicima liste SRS, nakon što su ga radikali pozvali da podnese ostavku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

11:23

Nikolić napustio konsultacije nakon 30 sekundi VIDEO
Screenshot

"Nikolić nije imao strpljenja da čuje šta delegacija SRS ima da mu kaže i već nakon 30 sekundi je ustao i napustio konsultacije", rekao je funkcioner SRS Nemanja Šarović novinarima.

Šarović je novinarima preneo da je Nikoliću rekao da SRS nema nameru da ulazi u Vučićevu vladu i pozvao ga da podnese ostavku jer je "upleten u brojne afere, stekao je brojne nekretnine, ima lažnu fakultetsku diplomu, a supruga mu ima fondaciju u zgradi Predsedništva".

Upitana da li im je predsednik rekao zašto je napustio konsultacije, funkcionerka SRS Nataša Jovanović je rekla da su radikali insistirali da iznesu sve argumente i da je za to trebalo da imaju pola sata.

"Predsednik nam je rekao da je čuo stav SRS da nećemo u vladu", rekla je Jovanovićeva

Inače, Šarović i Jovanović su predstavljali radikale na konsultacijama kod predsednika Nikolića, iako je nosilac liste bio lider SRS Vojislav Šešelj.

Iznenađujuća odluka da radikali u ovom sastavu idu kod predsednika doneta je jednoglasno u organima stranke, a stigla je nakon nekoliko dana medijskih spekulacija da će Nikolić pokušati da izbegne konsultacije s predstavnicima stranaka.

Kako je navođeno, predsednik Srbije bi tako izbegao i susret sa svojim kumom i nekada najbližim političkim saradnikom.

"Šešelj i Nikolić, drugom prilikom, javno"

Upitan zašto lider radikala nije došao na konsultacije, Šarović je rekao da je to bio protokolaran susret, a da bi susret Nikolića i Šešelja trebalo da se odigra na drugom mestu i u drugo vreme u prisustvu novinara i javnosti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije za formiranje buduće vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije. Nikolić se najpre sastao s liderima koalicije SPS-JS, a zatim su došli predstavnici SRS.

Predsednik Nikolić treba da se sastane i s predstavnicima DS-a..

Pola sata kasnije razgovaraće s predstavnicima pokreta "Dosta je bilo", zatim s predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, Dveri-DS S, SVM, predstavnicima liste "Muamer Zukorlić - Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka", SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Nikolić će saslušati i mišljenja predstavnika Partije za demokratsko delovanje u 14.30 sati i Zelene stranke u 15 sati.

Predsednik Srbije je konsultacije započeo u četvrtak razgovorom s liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: