Incidenti u RIK, objavljeni i snimci

Beograd -- Incident i fizički sukob do kog je došlo u prostorijama RIK prijavljeni su policiji, a objavljeni su i snimci.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Screenshot/Facebook/Dveri
Foto: Screenshot/Facebook/Dveri

Do incidenta je došlo nakon što je RIK saopštio da je prema poslednjim rezultatima koalicija Dveri-DSS ispod cenzusa za ulazak u parlament za 0,01 odsto glasova.

Predstavnici Dveri su zatim sačekali čelnike RIK da izađu iz sale, a nakon kratke verbalne rasprave uz pitanje "kako ih nije sramota da kradu", došlo je i do kratkog sukoba, koškanja i vike.

Predsednik RIK je rekao da je incident nedopustiv i da je sve prijavljeno policiji, dok je lider Dveri rekao da "niko nije fizički napao članove RIK".

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da policija od njega nije uzela nikakvu izjavu o incidentu koji se dogodio u Skupštini Srbije između članova tog pokreta i članova Republičke izborne komisije (RIK).

Povodom najave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da će to ministarstvo istražiti svaki detalj tog incidenta, Obradović je na konferenciji za novinare kazao da on stoji na raspolaganju da se i od njega uzme izjava, ali da nije tačno da je policija već uzela izjavu.

"Ako Stefanović želi da spreči izborno nasilje, ja ga podržavam, i neka uđe u RIK i vidi ko krade i prekraja izbornu volju građana", rekao je Obradović.

On je dodao i da su akteri nasilja u RIK-u i da će kad-tad morati da odgovaraju zbog izborne krađe.

Ministar Stefanović izjavio je ranije danas da će MUP s Tužilaštvom istražiti svaki detalj incidenta koji se dogodio nakon sednice RIK-a i da će podneti odgovarajuće prijave imajući u vidu da je "krupniji čovek nasrnuo na ženu koja je članica RIK-a i koja je zbog povreda otišla u Urgentni centar".

Incident su snimile kamere pojedinih medija, ali i predstavnici Dveri, koji su ga ubrzo objavili na Fejsbuku.

Na snimcima se vidi guranje i čuju se uvrede:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 275 idi na stranu