Sirija novi poligon za sukob Ukrajinaca i Rusa?

Ukrajinske vlasti imaju plan za potencijalno vojno angažovanje u Siriji, što bi moglo da znači i sudar sa ruskim snagama, ovoga puta teritoriji treće strane.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2016.

21:56

Sirija novi poligon za sukob Ukrajinaca i Rusa?
foto: Getty Images

Kako prenosi britanski Indipendent, plan ukrajinskog Ministarstva odbrane bi trebalo da bude razmatran prilikom posete američkog sekretara odbrane Eša Kartera, koji je na turneji po svetu u pokušaju da obezbedi veću podršku za rat protiv Islamske države.

“Prema onima koji su pročitali taj dokument, koji je odobrio i predsednik Petro Porošenko, postoji velika mogućnost da u Siriji dođe do sukoba između ukrajinskih i ruskih snaga u Siriji, a neimenovani izvor iz ukrajinske vlade je potvrdio da postoji širok spektar opcija za podršku borbi protiv terorista, koji uključuje i slanje kopnenih snaga, a to bi kao rezultat moglo da donese sukob sa Rusima“, piše Indipendent.

U tekstu se navodi da će svaku odluku biti veoma teško doneti jer dobar deo političke elite u Kijevu smatra da bi više trebalo obratiti pažnju na pobunjenike na istoku zemlje koji i dalje predstavljaju veliku pretnju za mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: