Golubac zaleđen pa potopljen FOTO

Golubac -- Jaka kiša, u pojedinim mestima praćena gradom, zahvatila je više okruga u zemlji. Najteže je na području Golupca i Velikog Gradišta.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Pljuskova je bilo i u Rasinskom i Pirotskom okrugu, kao i Novom Sadu i Beogradu.

U opštini Golubac, gde je na snazi vanredna situacija čiste se ulice od blata, a voda se izvlači iz podruma stambenih objekata.

Snabdevanje građana, iako je najveća prodavnica takođe poplavaljena, je po oceni nadležnih "koliko toliko" normalizovano, a saobraćjnica kroz to mesto , uz obalu Dunava je prohodna.

Načelnik opštine uprave Vladica Buljubaša je rekao Tanjugu da je lokalni štab za vanredne situacije u stalnom zasedanju i da pomaže građanima koliko može.

"Voda se povukla, a sada se radi na čišćenju ulica od blata i mulja kao i izvlačenju voda iz podruma ". rekao je Buljubaša.

On je naveo i da osnovna škola verovatno samo danas neće raditi dodavši da takođe ne radi ni vrtić koji je pretrpeo veće štete od obilnih padavina

Buljubaša je dodao da je vanredna situacija uvedena juče, a da su se danas građani pridružili nadležnim službama i čiste ulice od blata.

Prema njegovim rečima, formriane su i Komisije za procenu štete koje su na terenu dok opština pomaže garđanima koliko može.

Na području Golupca juče popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su poplavljene.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Nadležne službe kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina, a štab za vanredne sitruacije je u stalnom zasedanju.

Pročitajte još: Nevreme u Novom Sadu praćenom jakom kišom izazvalo je velike probleme u saobraćaju.

.

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 211 idi na stranu