Moskva pokazala najnovije oružje

Moskva -- Hiljade Moskovljana imalo je sreće da vidi najnoviju rusku vojnu opremu na Crvenom trgu za vreme prve noćne probe pred paradu na Dan pobede.

Izvor: B92, Raša tudej
Podeli

Pešadija iz Rusije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana i Tadžikistana vežbala je nastup pred publikom prvi put ove godine, pred Dan pobede, 9. maja.

Vojnici iz drugih zemalja kao što su Indija, Mongolija, Srbija i Kina bili su, takođe, na probi.

Ali ono što se najviše čekalo jeste debi najnovijeg modela ruskog tenka armata T-14 , kao i najnovije samohodne haubice koalicija-SV, kalibra 152mm.

Glavna prednost armate u odnosu na postojeće tehnologije leži u kupoli tenka bez posade, koja je potpuno automatizovana.

Najnoviji tenk ima radarski sistem koji istovremeno može pratiti do 40 meta na zemlji i 25 u vazduhu u prečniku od 100km.

Kurganets-25 i kornet-D, unapređena verzija antitenkovskog sistema Kornet, takođe su provezeni Crvenim trgom u ranim jutarnjim satima.

Kurganets-25 ima novi aktivni odbrambeni sistem za protivtenkovske granate.

Ali da bi publika ostala zaintrigirana u iščekivanju parade 9. maja, povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom, delovi nove vojne tehnologije ostali su pokriveni.

.

#парадпобеды#праздник#техника#

A video posted by @kristina_mironenko89 on

Među novom tehnologijom koja će biti pokazana su najnoviji modeli oružja za vazdušnodesantne jedinice, uključujući višenamensko oklopno vozilo, Rakušku, kao i pokretni sistem za lansiranje raketa Jars.

U paradi će učestvovati više od 15.000 ljudi, a biće prikazano oko 200 komada vojne opreme, uključujući oružje koje nikada ranije nije javno prikazano.

Svi one koji žele da vide rusku vojnu opremu pre parade na Dan pobede, mogu to da učine na još tri probe koje će se održati 4, 6. i 7. maja.

.

Svet

Protest etiopskih Jevreja

Jerusalim -- Stotine protestanata, mahom pripadnika izraelske etiopske imigrantske zajednice, protestovalo je večeras u Jerusalimu zbog diskriminaciju protiv njih.

Svet četvrtak 30.04. 23:45 Komentara: 1

Sirija: Poginulo 20 civila

Damas -- Najmanje 20 civila poginulo je u nizu vazdušnih napada snaga sirijske vlade na severozapadu Sirije u pokušaju da zaustave napredovanje pobunjenika.

Svet četvrtak 30.04. 23:26 Komentara: 2
strana 1 od 557 idi na stranu