BiH: Specijalni tim istražuje napad

Po nalogu glavnog tužioca Tužilaštva BiH formiran je istražni tim s ciljem potpunog rasvetljavanja terorističkog akta koji se sinoć dogodio u Zvorniku.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

10:00

Default images
Foto: Beta/AP

U tim su uključeni tužioci iz Odseka za terorizam koji će sa pripadnicima MUP-a RS i SIPA prikupljati dokaze i obaviti istražne radnje, prenela je agencija Fena.

Po naredbi glavnog tužioca, na mestu događaja gde je pripadnik vehabijskog pokreta ubio jednog, a ranio dva policajca, tokom noći je obavljen uviđaj.

Izuzeti su forenzički tragovi, a biće sprovedene dalje istražne radnje s ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika s ovim krivičnim delom.

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je sinoć oko 19 sati 24-godišnji Nerdin Ibrić upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i pucao iz vatrenog oružja.

Kako je preneo RTRS, napad je, za vreme primopredaje smene, izvršio pripadnik vehabijskog pokreta, naoružan sačmarom iz koje je pucao u policajce.

Ibrić, koji je uzvikivao "Alahu ekber" (Alah je veliki), ubijen je u razmeni vatre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: