Zavetnici protestom podržali Počuču

Organizacija Srpski sabor "Zavetnici" održala je protest u centru Beograda u znak podrške otpuštenom portparolu Protivterorističke jedinice MUP Radomiru Počuči.

Izvor: B92

Subota, 05.04.2014.

14:27

Default images

Oko 20 pripadnika te organizacije je protestovalo u Jug-Bogdanovoj ulici, na Zelenom Vencu, a policija im nije dozvolila da priđu zgradi u kojoj su prostorije organizacije "Žene u crnom".

"Zavetnici" traže donošenje zakona po ugledu na zakon Ruske Federacije, koji propisuje da se nevladine organizacije koje finansiraju zapadne ambasade tretiraju kao strani agenti, a kako ocenjuju, "Žene u crnom" su jedna od njih.

Portparolka "Zavetnika" Milica Đurđević upitala je zašto država štiti organizacije kao što su "Žene u crnom", koje, kako je ocenila "podrivaju Ustav, srpsko društvo, tradiciju i kulturu". Radovan Počuča nedavno je na svom Fejsbuk profilu pozvao navijače da napadnu "Žene u crnom".

Nakon poziva na linč, Ministarstvo unutrašnjih poslova se ogradilo od Počučinih komentara, naglasivši da je on izneo lični stav.

Počuči je, kako je ranije saopšteno iz MUP-a, 1. aprila istekao ugovor o radu, koji neće biti produžen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: