FR: Ukradeni Delakroa nađen u BG

Slika vredna više od 600.000 evra, delo francuskog umetnika Ežena Delakroa, ukradena prošlog novembra u Parizu , pronađena je u Beogradu i vraćena u Francusku.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

22:19

Default images

Slika je prošle godine ukradena iz galerije u centru Pariza.

U Parizu je krajem septembra uhapšen 50-godišnji srpski državljanin, pod sumnjom da je iz galerije u ulici Sent Onore u blizini muzeja "Luvr", ukrao sliku "Arapi iz Orana" iz 1833. godine.

Uhapšeni muškarac optužen je i za krađu kristalne statue "Nike sa Samotrake" vredne 40.000 evra, iz radnje pariskog dizajnera stakla "Lalik", dan pre nego što je ukradena slika Ežena Delakroa, preneo je Frans pres.

U proteklih godinu dana u Srbiji su se desile dve afere sa vrednim umetninama - slika Pola Sezana vredna više desetina miliona evra, nađena je u Beogradu, a u martu ove godine je na području Sremske Mitrovice pronađena ukradena Rembrantova slika.

Zbog krađe Sezanovog dela uhapšene su 4 osobe. U pritvoru je od četvorice optuženih ostao još samo Raško Mladenović, koji je priznao da je učestvovao u pljački ciriškog muzeja. Jednom od optuženih, Bobetu Nedeljkovskom, u četvrtak je određen kućni pritvor i stavljena elektronska narukvica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: