SAD se nada uspehu u 8. rundi

Američki Stejt department izrazio je nadu da će nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu biti uspešna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.04.2013.

23:42

Default images

Vašington je ocenio da je normalizacija međusobnih odnosa važna i za Srbiju i za Kosovo.

"Kao što znate, izuzetno podržavamo proces dijaloga koji predvodi visoka predstavnica EU (Ketrin) Ešton", izjavila je u ponedeljak na redovnom brifingu za novinare portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland.

"Nadamo se da će sutrašnja runda biti uspešna, pošto smatramo da je važno i za Kosovo i za Srbiju da normalizuju odnose, prevaziđu nasleđe prošlosti i nastave da napreduju, u demokratskom, ekonomskom smislu, i na putu ka evropskim integracijama", rekla je Nuland.

Upitana da li je moguća sledeća runda dijaloga ako sutra u Briselu "ne bude rezultata", ona je podsetila da subivša američka državna sekretarka Hilari Klinton i Ketrin Ešton zajedno posetile Beograd i Prištinu kako bi pružile podršku pregovaračkom procesu.

"Stoga podržavamo nastavak tog dijaloga", rekla je Nuland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: