Ograničiti troškove poslanika

London -- Članovi britanskog parlamenta neće više imati pravo na nadoknadu troškova za kamate na hipoteke i biće im zabranjeno da zapošljavaju članove porodica.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik Komiteta za standarde u javnom životu Kristofer Keli zatražiće donošenje novih mera u okviru radikalne reforme diskreditovanog sistema potrošnje u parlamentu, preneo je Rojters.

Keli,koga je britanski premijer Gordon Braun odredio da sredi stanje u parlametu, predložiće da poslanicima ubuduće bude dozvoljeno da samo iznajme drugu kuću, a ne da je i kupe, objavljeno je u britanskoj štampi.

Cilj ovih strogih propisa je da se spreči praksa političara da ostvaruju visok profit kupovinom i renoviranjem drugih kuća na račun poreskih obveznika.

Smatra se da će ove izmene biti uvedene za sledećih pet godina kako bi se članovima parlamenta dalo vreme da prodaju te svoje nekretnine bez finansijskih gubitaka.

BBC je objavio da parlamentarci čija se izborna jedinica nalazi na manje od sat vremena vožnje do Vestminstera, a takvih je oko 100, neće više moći da traže ni nadoknadu troškova za vođenje i odražavnje druge kuće.

Očekuje se da će se parlamentarci žestoko usprotiviti ovim predlozima Komiteta za standarde, koji treba da budu objavljeni 4. novembra.

strana 1 od 846 idi na stranu