SEEMO osudio napad na kamermana

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) osudila je napad na kamermana produkcije Glas Juga Bojana Kosanina u selu Šilovo na Kosovu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2009.

19:50

Default images

U saopštenju SEEMO je naveo, da su u petak Kosanina i novinarku Marijanu Simić zastavili policajci na nekih 200 metara izvan sela Šilovo. Policajci su Kosanina izvukli iz automobila i prislonili ga na kola, a zatim su počeli da ga udaraju u nogu.

Prema navodima SEEMO policija Simićevu i Kosanina nije pitala za dokumenta.

Posle napada na Kosanina, policija je pretražila auto, ponovo bez predhodnog pregledanja dokumenata. Prema izveštajima pojedinih medija polcija je sprovela rutinsku kontrolu vozila.

"Alarmantno je da policija smatra da je takvo ponašanje rutinska kontrola", izjavio je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović i pozvao sve nadležne organe da spreče ovakve događaje u budućnosti i osiguraju novinarima bezbedan rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: