Vukčević: Hapšenje glavni cilj

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da su Tužilaštvu haški optuženici Ratko Mladić i Goran Hadžić cilj kojem su sve aktivnosti podređene.

Izvor: FoNet, Blic

Sreda, 31.12.2008.

12:32

Default images

Neki pojedinci, očigledno, skrivaju begunce i na nama je da ih otkrijemo, rekao je Vukčević za Blic, koji piše da je Vukčeviću pre nekoliko dana stigla nova pretnja iz Ilionisa. Vukčević kaže da službe bezbednosti u Srbiji i FBI rade svoj posao na najbolji mogući način i da su "stvari pod kontrolom".

Povodom nedavnog odbijanja Milorada Ulemeka Legije da svedoči na suđenju za ubistvo braće Bitići, Vukčević je rekao da "Ulemek zna ko je ubio braću Bitići".

Na pitanje da li očekuje da međunarodne snage na Kosovu i Metohiju uhapse pripadnike gnjilanske grupe OVK, Vukčević kaže da Tužilaštvo čeka da se istraga završi i da će tada komunicirati sa kolegama na Kosovu.

Očekujem, rekao je Vukčević, da će nova energija Euleksa pozitivno uticati da se pokrenu postupci za ratne zločine koji su do danas spavali u fiokama.

Vukčević je najavio da će u idućoj godini biti novih postupaka na ratne zločine na Kosovu navodeći da Tužilaštvo ima "dva predmeta koja dobijaju konačan oblik".

Vukčević kaže da su u izveštaju o trgovini ljudskim organima, koji će biti predat Diku Martiju iz Saveta Evrope, 134 posredna i neposredna svedoka, kao i da Tužilaštvo ima informacije gde su pokopani likvidirani Srbi i drugi nealbanci.

Prema rečina Vukčevića, postoje indicije da je i albanski premijer Sali Beriša umešan u trgovinu ljudskim organima, ali da treba da se otkrije u kojoj meri.

Određeni bankovni računi vezani su za njegovo ime, kao i kuće u kojim su bili lideri OVK u trenutku kada su formirani logori za Srbe i nealbance na severu Albanije, rekao je Vukčević za Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: