Tužba Nikolić-Kandić zbog Antina

Beograd -- Tomislav Nikolić rekao je na suđenju u Beogradu da su notorne laži optužbe koje je na njegov račun iznela Nataša Kandić, koju je tužio zbog klevete.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

"Niti sam koga ubio niti je ko umro za vreme mog boravka u selu Antin u Hrvatskoj, naveo je Nikolić, obrazlažući navode tužbe protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu. Nikolić je tužio Kandićevu koja je pre tri godine na televiziji B92 izjavila da je učestvovao u zločinima nad civilima u selu Antin 1991. godine.

On je rekao da je Kandićeva verovatno promašila "tajming", jer je u tom selu boravio od 2. decembra 1991. do 27. januara naredne godine. On je istakao da je Kandićeva imala 18 godina da dokaže tvrdnje ali da u tome nikada nije uspela niti će uspeti, jer su čista laž i kleveta.

Kandićeva je kazala da će bivši dobrovoljac Srpske radikalne stranke Dušan Damjanović (u toj stranci je Nikolić do skora bio zamenik predsednika), potvrditi da je Nikolić pucao i ubijao civile u selu Antin 1991. godine, pošto je to već izjavio na saslušanju u Tužilaštvu za ratne zločine.

Damjanović je trebalo da svedoči danas, ali mu poziv nije uručen pošto je na izdržavanju kazne u požarevačkom zatvoru, pa je njegovo saslušanje odloženo za naredni glavni pretres, zakazan za 5. februar 2009. godine.

Nataša Kandić je rekla da će u nastavku suđenja svedočiti dobrovoljci SRS koji su i tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću rekli da je Nikolić bio u Antinu, da je pucao i ubio.

Odgovarajući na pitanje Nataše Kandić, Nikolić je kazao da je kao dobrovoljac JNA u Antinu "u kontinuitetu" bio od 2. decembra 1991. do 27. januara naredne godine.

"Sudu sam dostavio brojne dokaze, imam svedoke, spisak stanovnika u selu Antin pre i posle mog dolaska. Nataša Kandić mora jednom da odgovara za neistinite tvrdnje", rekao je on.

Podsećajući da je Nataša Kandić tvrdnje o njegovom boravku u Antinu iznela tokom predizborne kampanje, dodao je da su moguće politički motivisane kako bi ga sprečila da postane predsednik Srbije.

"Nije poznato da li je protiv mene podneta krivična prijava Tužilaštvu za ratne zločine, niti je Nataša Kandić podnela dokaz da je reč o prijavi, niti je poznato šta joj je odgovorio Vukčević ili da li je svedoka kod Vukčevića vodila privatno", kazao je Nikolić.

Branilac Nataše Kandić, advokat Dragoljub Todorović predložio je da se kao svedoci pozovu tužilac Vukčević i bivši šef biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović Beba.

Popović je takođe dovodio Nikolića u vezu sa događajima u selu Antin.

Na prethodnom glavnom pretresu, septembra ove godine, Nikolić je ponudio Kandićevoj da će povući tužbu protiv nje ukoliko mu se izvini, ali je direktorka FHP-a to odbila.

Info

Parlamentarni izbori u Rumuniji

Bukurešt, Beograd -- Opoziciona PSD osvojila je 36,2 odsto glasova za donji dom rumunskog parlamenta i 35,9 odsto za Senat, prvi su rezultati parlamentarnih izbora u Rumuniji.

Region nedelja 30.11. 21:18 Komentara: 4

Tači: Šest tačaka bez značaja

Jagodina, Prizren, Podgorica, Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači poručio je domaćoj i stranoj javnosti da zaboravi šest tačaka Ban Ki Muna o raspoređivanju Euleska na osnovu dogovora UN i Beograda.

Kosovo nedelja 30.11. 20:38 Komentara: 4

Ostavka indijskog ministra policije

Islamabad, Nju Delhi, Vašington, Moskva -- Ministar finansija Indije Palaniapan Čidambaram preuzeće dužnost ministra policije, posle ostavke Šivradža Patila zbog terorističkih napada u Mumbaju.

Svet nedelja 30.11. 19:27 Komentara: 0
strana 1 od 905 idi na stranu