Kada se "odmara" pravosuđe

Beograd -- U srpskom pravosuđu ne postoji "letnja pauza u radu", mada je uobičajeno da se tokom avgusta ne održavaju suđenja, rečeno u Okružnom sudu u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Uobičajena dugogodišnja praksa je da sudije i tužioci tokom avgusta koriste godišnji odmor, pa zbog toga u tom mesecu nema suđenja, dok pisarnice i šalterske službe koje rade s građanima ne prekidaju rad.

U sudovima će tokom avgusta raditi dežurne sudije i tužioci, za hitne i pritvorske predmete, istrage će biti nastavljene, kao i sve ono što ne može da čeka septembar.

Pred Vrhovnim sudom Srbije u septembu bi trebalo da se održi dvonedeljna javna sednica na kojoj će se raspravljati o žalbama na presudu za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

U najvećem sudu Srbije, Okružnom sudu u Beogradu, za septembar su zakazana brojna suđenja - u Posebnom odeljenju nastaviće se suđenje optuženim "vehabijama", zatim pripadnicima grupa poznatim kao "drumska mafija" i "saobraćajna mafija".

U Veću za ratne zločine nastaviće se suđenja optuženima za zločine u Suvoj Reci, na "Ovčari" i za ubistvo braće Bitići u Petrovom selu.

Društvo

Prijemni za fakultete

Beograd -- Na Univerzitetu u Beogradu ove godine najveće interesovanje đaka je po prvi put za Fakultet za bezbednost, a zatim za stomatologiju, arhitekturu, Fakultet organizacionih nauka...

Društvo ponedeljak 30.06. 18:14 Komentara: 17

Bolja oprema za vatrogasce

Beograd -- Kako bi se poboljšala zaštita od požara, u kupovinu novih vozila, opreme i letelice za gašenje požara će ove godine biti uloženo oko 850 miliona dinara.

Društvo nedelja 29.06. 17:49 Komentara: 0

VMA: Nove metode lečenja

Beograd -- Profesor Bela Balint sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu otkrio je novu, a sada i svetski priznatu proceduru lečenja, pod nazivom multimodalna terapijska afreza.

Društvo nedelja 29.06. 17:36 Komentara: 1
strana 1 od 78 idi na stranu