Vondra: Češka će priznati Kosovo

Češki vicepremijer Aleksander Vondra, izjavio je da će Češka "pre ili kasnije priznati Kosovo, ali sigurno ne pre Uskrsa".

Izvor: B92

Utorak, 11.03.2008.

12:11

Default images

Posle sastanka ministara inostranih poslova EU Aleksander Vondra, koji je zadužen za evropska pitanja, sinoć je u razgovoru s češkim novinarima izbegao da saopšti konkretan termin kada će Češka priznati Kosovo, posebno da li će se s tim pričekati do ishoda prevremenih izbora u Srbiji."Datum vam neću reći, mi smo sada na uskršnjem postu kada se radi o bitnim političkim odlukama", rekao je on.

Vondra je dodao da će se "posle Uskrsa znati nešto više".

Turska traži priznanje Kosova

Turska će na samitu Islamske konferencije, koji se održava sutra i prekosutra, tražiti da zemlje članice priznaju Kosovo.

Neki albanski mediji, kako prenosi Makfaks, javljaju da je na pripremnom sastanku, juče u Dakaru, Turska tražila da u dnevni red samita bude uvedena posebna tačka o priznavanju Kosova, ali da su to odbacili Azerbejdžan, Egipat, Sudan i Indonezija.

Turska, međutim, i dalje insistira na priznavanju Kosova i na tome da se na islamskom samitu "izrazi solidarnost s kosovskim narodom".

Od zemalja članica Islamske konferencije, osim Albanije i Turske, Kosovo su dosad priznali Avganistan, Malezija i Senegal, a najava je stigla još iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: