"Glavni jataci i dalje na slobodi"

Ljubodrag Stojadinović smatra da su na suđenju jatacima Ratka Mladića optužene "sitne ribe" koje imaju stare informacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2006.

07:53

Default images

"Očigledno je da su to ljudi koji imaju informacije koje su definitivno zastarele kada je u pitanju potraga za čovekom kakav je Ratko Mladić. Važno je znati koji su mu jataci u ovom trenutku i gde se on sada nalazi. To je taj operativni podatak koji bi bio značajan. Evo ide Mitrovdan, to je 'hajdučki rastanak', i tek onda jataci imaju puni značaj", kaže Stojadinović, komentator Politike.

Suđenje koje je zbog novih istraga zatvoreno za javnost, vodi se protiv, za sada, deset optuženih za skrivanje haškog begunca Ratka Mladića, a nastavlja se 25. oktobra. Za pet optuženih je produžen pritvor, dok su ostali na slobodi, ali su im oduzeti pasoši i određena im je mera nadzora. Za krivična dela za koje se terete predviđena je kazna od jedne godine do osam godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: