"Zanemariti podele u Crnoj Gori"

Predrag Bulatović kaže da posle referednuma o državnom statusu neophodno zanemariti podele, ako Crna Gora želi da ide napred.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2006.

13:27

Default images

Šef referendumskog štaba bloka za zajedničku državu je u intervjuu dnevniku Dan kazao da se podele u Crnoj Gori mogu zanemariti konsenzusom relevantnih političkih subjekata i nekompromitovanih političara. Izražavajući uverenje u pobedu bloka za zajedničku državu, on je poručio da 22. maj, dan posle referenduma, mora da bude "evropski dan za Crnu Goru".

Predsednik Narodne stranke i šef medija-pula bloka partija za zajednicu Predrag Popović rekao je za Vijesti da je siguran da taj blok tokom kampanje neće izazvati incidente. Popović je optužio vlast da opstruira kampanju bloka za zajednicu sa Srbijom, ali je ocenio da će kampanja i pored problema, proći bez većih incidenata.

Marović: Evropa želi "čist rezultat"

Predsednik SCG i potpredsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović rekao je u intervjuu podgoričkim Vijestima da Evropa želi "čist rezultat" da niko ne bi trošio vreme i energiju na novo posredovanje.

On je kazao da očekuje da će kampanja do kraja proteći u "ipak dominantno miroljubivom, demokratskom i odgovornom tonu, bez obzira na incidente". Dodao je da ne isključuje da će u finišu kampanje biti pokušaja kompromitacije čelnika bloka za nezavisnost i da ga na to upozoravaju prijatelji.

Đurić demantuje IFIMES

Šef kancelarije vlade Srbije za saradnju s medijima Srđan Đurić demantovao je informaciju međunarodnog instituta IFIMES iz Ljubljani da su se Vojislav Koštunica i Milo Đukanović nedavno sastali u Rimu i kao besmislenu nazvao tvrdnju da Koštunica podržava nezavisnost Crne Gore.

"Siguran sam da je neko ko ima izražen smisao za humor izmislio da su se Koštunica i Đukanović sreli u Rimu i da Koštunica podržava nezavisnost Crne Gore", rekao je Đurić. Postavlja se pitanje kakav je kredibilitet Međunarodnog instituta u Ljubljani kada može da pušta ovakve neistinite informacije, kaže Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: