Incident na Đinđićevom grobu

Večernje novosti pišu da su u noći između srede i četvrtka nepoznate osobe prosule crvenu farbu na spomen-ploču ubijenog premijera.

Izvor: B92, Beta

Petak, 31.03.2006.

12:08

Default images

List piše da je policija obavila uviđaj. Demokratska stranka očekuje da policija i drugi nadležni organi saopšte šta se tačno desilo na grobu Zorana Đinđića i preduzmu sve mere kako se takvi incidenti ne bi ponovili, izjavio je portparol DS-a Đorđe Todorović.

On je rekao da je DS prošle noći dobio informacije o tom incidentu i navode da se radilo o psihički neuravnoteženoj osobi, zbog čega stranka nije želela da reaguje dok ne dobije zvanične podatke od policije. Todorović je dodao da je takav vandalski čin za svaku osudu.

Zoran Marković iz Uprave Pogrebnih usluga potvrdio je za B92 da je farba ukonjena i da policija ponovo obezbeđuje Aleju zaslužnih građana na Novom groblju. "U sredu, oko 18.30, naši ljudi na terenu su od jedne građanke dobili informaciju da je neko prosuo farbu na grob. Obavestili smo policiju, koja je u 19.00 izvršila uviđaj, a istraga je u toku. Naši kamenoresci su očistili grobno mesto i uklonili sve tragove divljaštva", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: