Razbijanje kriminalnih lanaca

Rim, Madrid -- Policija Italije razbila međunarodni lanac trgovine ljudima, u Španiji prekinut lanac pedofilije.

Izvor: Beta
Podeli

U Italiji su uhapšene osobe koje se sumnjiče za prodaju novorođenčadi, prisiljavanje žena na prostituciju i muškaraca na robovski rad. Policija navodi da je do sada uhapšeno 25 i naređeno hapšenje još 57 osoba, u Italiji i Bugarskoj.

Lanac kriminalaca koristio je turističke agencije u Bugarskoj i drugim istočnoevropskim zemljama kao paravan za krijumčarenje imigranata u Italiju, saopštila je policija. Muškarci su bili prisiljeni da rade za male plate ili bez nadokande, a žene su pretvarane u seksualne robinje ili prostitutke. "Izgleda da smo se vratili u vremena ropstva", rekao je državni tužilac grada Katancara Marijano Lombardi.

Policija je saopštila da je tokom godinu dana duge istrage "Balkanski prolaz" otkriveno da je u taj lanac uključena i trgovina bebama. Policija je u utorak uhapsila Italijanku koja je bila u pregovorima o kupovini jednog novorođenčeta za 10.000 evra. U jednom drugom slučaju, žena iz inostranstva je prodata Italijanki kao njena lična seksualna robinja.

U Španiji hapšenje pedofila

Policija u Španiji uhapsila je distributere dečije pornografije, ali i dalje traga za glavnim osumnjičenima, saopštila je policija. Portparol policije je rekao da detalji akcije neće biti saopšteni dok se svi osumnjičeni ne nađu u pritvoru.

Policija je saopštila i da je u maju razbila lanac pedofila u Španiji, koji su silovali decu i bebe, a fotografije distribuirali preko Interneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 440 idi na stranu