Biti human: 30 donatora za dečaka

Beograd -- Trideset donatora prijavilo se za presađivanje kože dečaku Urošu Karoviću, koji ima opekotine na 85 odsto tela.

Izvor: Beta
Podeli

Uroš Karović, koji je početkom maja primljen na VMA zbog teških opekotina, biće uskoro operisan šesti put, zahvaljujući dobrovoljnim davaocima kože. Marijan Novaković sa Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine rekao je da je stanje jedanaestogodišnjeg dečaka iz Kraljeva prilično dobro s obzirom na to da su opekotine koje je imao bile potencijalno smrtonosne.

Klinici za plastičnu hirurgiju prijavilo se do sada više od 30 dobrovoljnih donatora kože, a u dečakovom lečenju učestvovalo je šest donatora, od kojih mu je samo jedan rođak. Donatori kože bili su dečakov ujak Miloš Jovanović iz Kraljeva, porodični prijatelj Dragan Martinović iz Kraljeva, i četiri donatora koja s njim nisu u srodstvu. To su Rade Milojević iz Jošaničke Banje, Zoran Aničić iz Kraljeva, Zoran Paspalj iz Beograda i Nebojša Bakarec iz Beograda. Bakarec, funkcioner Demokratske stranke Srbije, jedini je još na VMA, dok su ostali pušteni kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu