Uskrs na kraljevski način

Proslavu Uskrsa za decu sa posebnim potrebama i decu bez roditelja organizovali su prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2005.

18:17

Default images

Na Belom dvoru ugošćeno je više od hiljadu mališana iz domova širom Srbije. Deca su dobila poklone od svojih domaćina, a najveća zabava za njih bilo je traženje uskršnjih jaja, sakrivenih u dvorskom parku. Najradosniji dan za sve hrišćane je u nedelju, a deca sa posebnim potrebama, koja su došla na Beli dvor, i današnji dan će upamtiti kao jedan od lepših u životu.

Većina njih došla je sa vaspitačima iz domova za nezbrinutu decu, manji broj sa roditeljima. "Ja sam srećna da deca imaju ljubav da dođu u dvor. Jer, vrlo je važno da su oni ovde došli, u Beli dvor i kraljevski dvor i da se osećaju kao kod svoje kuće, a ja se osećam kao majka sve dece", rekla je princeza Katarina.

Najzabavnije je bilo u parku između Starog i Belog dvora, gde su deca tražila uskršnja jaja ispod velikih borova, koje je posadio još Knez Pavle.

Usput, bila je to prilika da se obogati album sa fotografijama. "Danas imamo veliku šansu da je divan dan, imamo sunce, to je divan dan i čekamo Uskrs sutra", rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Mnogi su brinuli što u parku nisu uspeli da pronađu jaja za sebe, ali i njihov je problem rešen jer su ista dobili uz poklone koje je obezbedila fondacija njenog visočanstva princeze Katarine i brojni sponzori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: