Terzić: Srbija koči BiH

Predsedavajući Saveta ministara BiH Adnan Terzić kaže je napredovanje BiH ka EU usporeno zbog Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2005.

13:28

Default images

"Napori Bosne i Hercegovine da učvrsti veze sa Zapadom su usporeni jer je veliki broj osumnjičenih za ratne zločine našao utočište u susednoj Srbiji i Crnoj Gori. Šesnaest od 18 osumnjičenih za ratne zločine u BiH krije se u Srbiji, a gotovo svi begunci su bosanski Srbi", kaže Terzić.

Terzić je pohvalio prošlonedeljne najave predaja dva optuženika ali je dodao da je to za BiH i dalje spor proces i da Srbija ne dozvoljava da BiH ide napred. "Jedini uslov da BiH pristupi Partnerstvu za mir je hapšenje optužene za ratne zločine i predavanje sudu u Hagu, gotovo isti uslovi važe i za ulazak BiH u Evropsku uniju. NATO je dva puta odbio pristupanje BiH  Partnerstvu za mir zbog nesaradnje sa sudom u Hagu. Srbija i Crna Gora su crna rupu na mapi evropskih integracija", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: