Biće moguće i glasanje u inostranstvu

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2004.

10:59

Default images

Ministar u Vladi Srbije za dijasporu Vojislav Vukčević izjavio je da će na predstojećim predsedničkim izborima moći da glasaju svi građani u inostranstvu koji imaju državljanstvo Srbije i Crne Gore. "Građani bi trebalo da dostave svoje podatke našim predstavništvima kako bi Republička izborna komisija formirala birački spisak", rekao je za Vukčević za "Glas javnosti".

Miloš Todorović iz CESID izjavio je da bi građani koji žive u inostranstvu trebalo da do 20. maja dostave svoje podatke za birački spisak da bi bio poznat broj birača i tako određen broj izbornih mesta. Prema njegovim rečima, moći će da glasaju svi koji žive u inostranstvu, studenti u stranim zemljama, osobe s prebivalištem u SCG na poslovnom putovanju ili na privremenom radu. Građani koji u vreme izbora planiraju putovanje u inostranstvo trebalo bi da podatke o tome dostave 20 dana pred izbore kako bi mogli da glasaju u državi u kojoj će boraviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: