Ponedeljak, 27.10.2003.

13:39

Pobeda SPS i SSJ na izborima u Ćupriji

Izvor: Beta

Default images

Na lokalnim izborima u Ćupriji najviše glasova dobile su Socijalistička partija Srbije i Stranka srpskog jedinstva. Kako je potvrdio predsednik Glavnog odbora SPS Ivica Dačić, u drugi krug izbora za gradonačelnika prošli su kandidat te stranke Ljubomir Marić, za kog je glasalo 26,47 odsto birača, i kandidat SSJ Ivica Jocić, koji je dobio 17,3 odsto glasova. Opštinska izborna komisija saopštila je da je na trećem mestu Miroslav Stojanović, kandidat Socijaldemokratske partije, s 12,56 odsto, a na četvrtom kandidat Demokratske stranke Zoran Jovanović s 11,73 odsto glasova. Odziv na izborima održanim u nedelju bio je 41,3 odsto.

U Skupštini opštine, koja ima 37 mesta, nijedna stranka nije osvojila apsolutnu većinu. Najviše odbornika imaće SPS i SSJ, po osam, Demokratska stranka pet, a Demokratska stranka Srbije, G17 plus, Srpska radikalna stranka i zajednička lista grupe građana i SDP po tri odbornika. Po dva odbornika imaće Demohrišćanska stranka Srbije i Srpski pokret obnove.

Vanredni lokalni izbori u Ćupriji raspisani su posle uvođenja privremenih mera u junu, posle dužeg nefunkcionisanja Skupštine opštine u kojoj je posle izbora 2000. većinu imala Demokratska stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: