Draskovic: U februaru ili martu na ulice i trgove

Izvor: B92

Petak, 31.12.1999.

18:27

Default images
Predsednik SPO Vuk Draskovic izjavio je da, umesto sadasnjih protesta, treba "krenuti u narod" i pripremiti gradjane da "u februaru ili pocetkom marta svi koji su za demokratske promene izadju na ulice i trgove". U intervjuu za “Blic”, Draskovic je rekao da ocekuje da ce na sastanku opozicionih lidera 10. januara biti dogovorena "ozbiljna i zajednicka strategija otpora drzavnom terorizmu". On je ocenio da je, pre prestanka, kako je rekao, "drzavnog terorizma" nema smisla govoriti o izbornim uslovima. Predsednik SPO je, na pitanje o odnosima stranke SPO prema SZP i Dragoslavu Avramovicu, izjavio da "nije on protiv Avramovica, vec je Avramovic protiv opozicije". "On je 1996. godine od Koalicije 'Zajedno' bio prihvacen za lidera, nosioca liste i kandidata za premijera. Tri dana uoci izbora on se povukao. To je neoprostivo", ocenio je Draskovic i dodao da "SPO ne zeli i nece da ponavlja stare greske, jer veruje da je Avramovic, kao levicar, opet podmetnut opoziciji, od iste vlasti i sa istim ciljem kao 1996. godine".

Clan Predsednistva Srpskog pokreta obnove Milan Komnenic ocenio je da jos postoji ozbiljan i sirok "manevarski prostor" za dogovor opozicije o zajednickom nastupu na eventualnim prevremenim izborima u Srbiji. "Kada o tome bude sacinjen ozbiljan politicki dogovor, verujem da ce druga strana razmisliti sta joj valja ciniti", izjavio je Komnenic podgorickim "Vijestima". On je rekao da je SPO spreman da, "sa svojim clanstvom i ozbiljnim ljudima u zemlji", izvede zemlju na put mirnog raspleta krize i neophodnih promena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: