Prihvaćene kandidature i Koštunice i Pelevića

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2002.

08:36

Default images

Republička izborna komisija prihvatila je kandidature Vojislava Koštunice i Borislava Pelevića na izborima za predsednika Srbije. Komisija je konstatovala da su kandidati Demokratske stranke Srbije i Stranke srpskog jedinstva predali dovoljan broj validnih potpisa. Na sednici RIK predstavnici DSS tražili su da Komisija uputi zahtev da iz baze podataka Ministarstvu unutrašnjih poslova budu dobijeni podaci o broju mrtvih, duplo upisanih, lica koja nemaju državljanstvo i maloletnih osoba. Sekretar RIK Ljiljana Benać Šantić izjavila je za Radio B92 da je na kraju sednice dogovoreno da od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu bude tražen izveštaj o nadzoru nad vođenjem biračkih spiskova. "Po uputstvu za ažuriranje biračkih spiskova, a po kom se već radi, svi opštinski organi uprave koji vode spisak, dužni su po službenoj dužnosti da se obrate organima unutrašnjih poslova i drugim državnim organima koji vode neke evidencije o građanima kako bi uvrdili koja lica imaju biračko pravo, mogu njima da se obrate za pomoć", rekla je ona.

RIK podseća građane da u svojoj opštini do 22. novembra u ponoć mogu da provere da li su upisani u birački spisak, dok će naknadni upis birača moći da bude izvršen do 5. decembra na osnovu odluke nadležnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: