NASTAVLJENO PRIVODJENJE OTPORASA

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2000.

22:01

Default images
U sredu je u vise gradova Srbije nastavljeno privodjenje otporasa i aktivista opozicionih stranaka. Po jedan aktivista organizacije “Otpor” priveden je informativni razgovor u Kraljevu, Pirotu i Kragujevcu. U Subotici je policija privela dvojicu otporasa, a u Novom Sadu privedena su trojica aktivista ovog pokreta. Policija je danas u Vrnajckoj Banji privela na informativni razgovor aktivistu "Otpora" i clana Demokratske stranke Zorana Stamenica. Posle jednocasovnog razgovora i otvaranja policijskog dosijea, Stamenic je pusten.

U medjuvremenu gradonacelnik Beograda Vojislav Mihajlovic i savezni poslanik Srpskog pokreta obnove Nenad Lekic nisu uspeli da posete uhapsenog aktivistu pokreta "Otpor" i clana Srpskog pokreta obnove Momcila Veljkovica. Posetu nije odobrio predsednik Okruznog suda u Pozarevcu Slobodan Coguric. Veljkovica su u sredu obisli branioci Borivoje Borovic, Ivana Primovic i Ruzica Lekic, prenosi Beta.

A iz istraznog zatvora u Pozarevcu u sredu su na slobodu pusteni clanovi Srpskog pokreta obnove Dragisa Radosavljevic i Mirko Obradovic iz Despotovca, javlja Beta. Oni su sa grupom pripadnika opozicionih partija uhapseni 9. maja na prilazu Pozarevcu kada su krenuli u taj grad na opozicioni miting. Sudija za prekrsaje Opstinskog organa za prekrsaje kaznio ih je sa po 15 dana zatvora uz obrazlozenje da su narusavali javni red i mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: