SEDAM I PO GODINA ZATVORA ZA KRNOJELCA

Izvor: B92

Petak, 15.03.2002.

19:00

Default images
Haski tribunal je u sredu osudio Milorada Krnojelca na sedam i po godina zatvora za zlocine koje je pocinio dok je komandovao zatvorom u Srbinju 1992. i 1993. Krnojelac je odbacio optuznicu za zlocine protiv covecnosti i ratne zlocine koja ga tereti za ubijanje, mucenje i prisiljavanje na rad vise stotina muslimana, ukljucujuci mentalno hendikepirane i tesko bolesne. Krnojelac je bio upravnik zatvora u Kazneno-popravnom domu, u kom je 760 zatvorenika gladovalo, prisiljavano na rad i izlozeno konstantnim fizickim i psihickim napadima. Sudija Dejvid Hant iz Australije je rekao je da ce u kaznu biti uracunato 3 godine i 9 meseci, koliko je Krnojelac proveo u pritvoru, kao i vreme koje bude proveo u pritvoru dok ne bude odluceno u kojoj ce zemlji izdrzavati kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: