GAJAK: SOLANA NE DONOSI MAGICNU FORMULU

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2002.

18:00

Default images
Portparol Visokog predstavnika Evropske unije Havijera Solane Kristina Gajak je u izjavi "Glasu javnosti" od petka rekla da Solana ne donosi u Beograd nikakvu "magicnu formulu" niti finalni ili dokument sa unapred preciziranim i "zacementiranim" resenjima na koje samo treba staviti potpis i koji bi buduce odnose u jugoslovenskoj federaciji uredio bez daljih pregovora.

Visoki predstavnik EU sebe vidi, prema recima Gajakove, kao "pomocnika"

koji na osnovu uticajnih kontakata i bogatog politickog i licnog iskustva moze da pomogne u stvaranju uslova za pocetak dijaloga.

"Ne moze se pregovarati bez unapred utvrdjenih pravila, odnosno ako ne resite tehnicka pitanja poput onog kako ce se pregovarati ili ako ne utvrdite metodologiju na osnovu koje ce se razgovori voditi", kazala je ona i dodala da "sve ostalo, ukljucujuci i eventualni sporazum, zavisi iskljucivo od dogovora obeju strana - Beograda i Podgorice".

Gajakova je istakla da su Evropi "dijalog i sporazum na prvom mestu" i da zato zeli da izbegne referendum koji cak "nece ni biti tema Solanine posete".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: