Pitsburg: Najviše mere bezbednosti

Pitsburg -- Pred održavanje Samita G20 u Pitsburgu, bezbednost je podignuta na najviši nivo.

Izvor: B92
Podeli

Posle prošlonedeljnih dojava o lažnim bombama u Njujorku i Denveru, obaveštajne službe su rešile da ništa ne prepuste slučaju. U Pitsburgu je sve pod policijskom prismotrom: i kopno, i voda, i vazduh. Učesnici Samita G20 mogu da odahnu. Stanovnici Pitsburga nisu baš oduševljeni.

"Preveliki haos, biće opasno, Ne znam, mislim da to nije dobra ideja", smatra stanovnica Pitsburga, Nadin Pompofeli.

1 200 policijaca, 20 rendžera, specijalne jedinice na biciklima i motorima, kretaće se ulicama i putevima dok će avioni i helikopteri nadletati nebo iznad Pitsburga.

Do centra grada već je nemoguće doći jer su mostovi i tuneli zatvoreni, a tokom sastnka biće obiustavljen i rečni saobraćaj.

Zatvoreni su i brojni poslovni prostori u blizini centra Dejvid Lorenc u kojem se okupljaju strani zvaničnici. Na pojedinim firmama osim katanaca navučene su i čelične roletne a okolo podignute ograde.

Potencijalnu opasnost predstavljaju i najavljene demonstrancije, protiv grupe 20. Ni to ne bi trebalo da bude problem jer o bezbednosti brine i više od 50 državnih i lokalnih agencija, a Nacionalna geološka obaveštajna služba će sakupljati satelitske snimke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.