Pitsburg: Najviše mere bezbednosti

Pred održavanje Samita G20 u Pitsburgu, bezbednost je podignuta na najviši nivo.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2009.

18:45

Default images

Posle prošlonedeljnih dojava o lažnim bombama u Njujorku i Denveru, obaveštajne službe su rešile da ništa ne prepuste slučaju. U Pitsburgu je sve pod policijskom prismotrom: i kopno, i voda, i vazduh. Učesnici Samita G20 mogu da odahnu. Stanovnici Pitsburga nisu baš oduševljeni.

"Preveliki haos, biće opasno, Ne znam, mislim da to nije dobra ideja", smatra stanovnica Pitsburga, Nadin Pompofeli.

1 200 policijaca, 20 rendžera, specijalne jedinice na biciklima i motorima, kretaće se ulicama i putevima dok će avioni i helikopteri nadletati nebo iznad Pitsburga.

Do centra grada već je nemoguće doći jer su mostovi i tuneli zatvoreni, a tokom sastnka biće obiustavljen i rečni saobraćaj.

Zatvoreni su i brojni poslovni prostori u blizini centra Dejvid Lorenc u kojem se okupljaju strani zvaničnici. Na pojedinim firmama osim katanaca navučene su i čelične roletne a okolo podignute ograde.

Potencijalnu opasnost predstavljaju i najavljene demonstrancije, protiv grupe 20. Ni to ne bi trebalo da bude problem jer o bezbednosti brine i više od 50 državnih i lokalnih agencija, a Nacionalna geološka obaveštajna služba će sakupljati satelitske snimke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: