Zabrana poseta zbog novog gripa

Bolnica u Novoj Gorici je, do daljeg, potpuno zabranila posete pacijentima, zbog sve većeg broja ljudi zaraženih novim gripom u Sloveniji.

Izvor: B92

Petak, 24.07.2009.

01:19

Default images

U Sloveniji već ima više od 90 obolelih od novog gripa, virusa H1N1, a od toga je samo u području oko Nove Gorice, Goriškom, obolelo 40 đaka koji su se nedavno vratili sa ekskurzije u Grčkoj.

Jedna osoba koja je zaražena novim gripom uprkos preporukama nadležnih da ne dolazi, došla je na ranije zakazani pregled u bolnicu i time ugrozila zdravlje ostalih radnika i pacijenata u bolnici.

Danas je u Sloveniju stigla još jedna grupa od 54 maturanta, sa ekskurzije na grčkom ostrvu Iosu, za koju se sumnja da je zaražena novim gripom.

Zbog toga su organizatori putovanja prispele đake, profesore i pratioce, koji su pokazivali simptome virusa H1N1, umesto kući u Ljubljanu, preusmerili, odnosno odvezli u epidemiološku ambulantu u Novoj Gorici.

Samo dvoje od svih obolelih grip je dobilo u Sloveniji, a ostali su virus doneli sa putovanja po inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: